Svikande distribution kväver bra innehåll

Den gamla marknadsföringens tid är förbi; ”syns vi så finns vi”, detta fungerar heller inte med content marketing.  Det gäller alltså att sätta distributionen i centrum vid content marketing.

Mer än 85% av marknadsförare publicerar skapat content, men bara 36% känner att de gör det på ett effektivt sätt (enligt Forrester Research). Mycket av det innehåll som skapas ses eller sprids aldrig. Här har vi alltså ett stort problem; marknadsförare fortsätter att skapa bra innehåll trots att bara en liten del av deras målgrupp får ta del av det. Vi vet att det krävs bra och inspirerande innehåll för att lyckas, men troligtvis ännu bättre och skarpare distributionskanaler.

Forrester Research definierar distribution som det som gör att just ditt skapade innehåll hamnar framför just dina intressenter, i de kanaler som de har valt att befinna sig, för att skapa ökat varumärkesbyggande och förtroende.

Företaget SAP är ett bevis på detta; de upptäckte att deras skapade innehåll endast var intressant för en liten del av deras målgrupp. Efter att de fokuserat på distributionen, definierat den mindre delen av målgruppen så växte besökarantalet på deras hemsida till över 200 000 unika besökare över 18 månader.

Att definiera en strategi för distribution av innehåll och upprättande av en arbetssätt kommer att göra det möjligt för marknadsförare att länka content marketing till resultat. Marknadsförare bör alltså använda sig av metoder för distribution genom att investera i betalda tjänster och distribution av innehåll för att driva långsiktiga marknadsföringsmål. Ryan Skinner, författaren till ”Put distribution at the heart of content marketing”, föreslår att bör välja en specifik grupp av intressenter för att sedan genom att använda den teknik och de tjänster som finns tillgängliga för distribution, för att göra sitta skapade innehåll synligt mot dessa. På så sätt kommer ni att arbeta framångsrikt och långsiktigt med content marketing mot rätt intressenter i just er valda målgrupp.

What to read next

VIDEO: Account-based Marketing

Read next: VIDEO: Account-based Marketing